Salvati Roșia Montană

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

duminică, 5 octombrie 2008

Despre "Selectioner"

Nu este o rusine sa te bata Lituania acasa cu scor de forfait,rusine e sa te numesti Victor Pi-turca.Pt. ca echipa nationala de fotbal a Romaniei practica acum un joc mult mai nou,mult mai "spectaculos",denumit turca.De fapt,un singur om a reusit sa transforme nationala de fotbal in nationala de turca."Da ce dom-le, Romania e Brazilia?".Nu.Asa cum Romania n-are palmaresul Braziliei,nici Pi-turca n-are stofa de antrenor de fotbal."Ne comparam noi cu tari ca Italia,Franta?".Nu,dupa cum nici Piturca nu se compara cu Lucescu,Petrescu sau Boloni.Sincer, stau si ma gandesc de ce Brazilia are jucatori foarte buni si noi n-avem?Pai au jucatori geniali,nu?
Iar geniul se naste de multe ori din foamete si saracie,ca si la noi.Si ca sa nu rabzi de foame,te duci colo pe Copa Cabana sa mai uiti.Te duci si la noi pe izlaz,da' te alunga Tata Floarea si cu Nenea Gheorghe,ca se duce dracului iarba si n-au vitele ce mai manca...Pe stadion n-avem voie,ca trebuie sa pulsam bine la "Academiile de Fotbal"."Nea Piti" este un mare antrenor,deoarece este un "conservatorist".Cand era "strike player" la Steaua tot "conservatorist" era.Cand a intrat pe stadion pt. prima data,din cauza cararii de pe cap ce-i impungea pletele in ochi,dar fruntea i-o lasa cat de putin "libero",n-a sesizat ca maidanul s-a reprofilat in gazon,asa ca a pastrat traditia si a ramas un "antrenor de maidan",adica un Pi-turca.Turca e un joc frumos,inteligent,ce supravietuieste prin arta blocajului tactic si mental,pacat ca nu se organizeaza cupe sau olimpiade,am fi avut un antrenor de top class.Ca sa intelegeti cum "se joaca" turca,imaginati-va un joc pe care echipa mai slab cotata il joaca in deplasare,intre 2 echipe arhicunoscute:una,sa zicem Liverpool,cea mai titrata din Anglia,iar alta,Steaua,o echipa in privinta careia orice roman iti zice ca e cea mai tare si fiind 1-0 pt. gazde,dintr-o data rasare din gazon o "valerioasa rachita" cu chelie care primeste mingea,priveste in stanga si-n dreapta si nu mai stie ce sa faca cu ea,dupa care isi indreapta privirea catre staff-ul tehnic,dar dintr-o data vede o mutra intunecata ,din care nu intelege nimic...Si "GAME OVER",chiar daca este minutul 70.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dar cine a calificat Romania la ultimile 2 turnee finale? Si nu mai vorbi de fotbal ca pur si simplu nu prea ai dreptate in tot ce zici acolo.
Ai scris si tu acolo ca sa te afli i treaba

Anonim spunea...

mai Piti e pur si simplu paralel cu fotbalu'.Cu Olanda nu am fost in stare sa inscriem,un singur gol cu echipa a doua